Αυτή η συνταγή για ψητό ρύζι θα σας δείξει πως να πετύχετε ακριβώς τη γεύση του παραδοσιακού κινέζικου πιάτου! Ακολουθήστε αυτή την εύκολη συνταγή βήμα προς βήμα! Απολαύστε!
Τι θα χρειαστείτε
2 φλιτζάνια άψητο ρύζι
2 κύβους κοτόπουλο
1 φλιτζάνι μπιζέλια χιονιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι λαχανάκια
3 αυγά, χτυπημένα
2 κουταλιές φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας ή για γεύση
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό. Προσθέστε κολοκυθάκι και ρύζι και ανακατέψτε. Καλύψτε, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να σταθεί 5 λεπτά, ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό. Η απόψυξη πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την προηγούμενη νύχτα.
Βήμα 2
Στο ρύζι προσθέστε μπιζέλια χιονιού, κρεμμύδια και λαχανάκια.
Βήμα 3
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε τα αυγά. προσθέστε στο μείγμα ρυζιού.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γουόκ σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε το μείγμα ρυζιού με σάλτσα σόγιας έως ότου εξατμιστεί το υγρό. Προσέξτε να μην τηγανίσετε έως ότου τραγανιστούν.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 8