Μια ωραία συνταγή για να φτιάξεις μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά που πετυχαίνει πάντα! Μια πλούσια και γευστική μπεσαμέλ που είναι ιδανική τόσο για μ
Μια ωραία συνταγή για να φτιάξεις μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά που πετυχαίνει πάντα! Μια πλούσια και γευστική μπεσαμέλ που είναι ιδανική τόσο για μουσακά όσο και για παστίτσιο. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά ενώ δύσκολα θα σας σβολιάσει αν ακολουθήσετε βήμα-βήμα τις οδηγίες. Αξίζει να τη δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ
10 κουταλιές σούπας αλεύρι
80 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
1 λίτρο ζεστό γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Βήμα 1
Σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο
Βήμα 2
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ζεστό, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τελειώσει το γάλα
Βήμα 5
Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα και βγάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά
Βήμα 6
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Έτοιμη η μπεσαμέλ σας!
Καλή όρεξη!